NEC zet Feyenoord heel duidelijk opzij

NEC maakte een einde aan de zegereeks van Feyenoord. Zelfs Henk Timmer kon ditmaal een nederlaag van de ploeterende Rotterdammers niet voorkomen.

Op de 4-1 zege viel niets af te dingen. Uitgezonderd de eerste tien minuten was NEC veel scherper dan Feyenoord, dat slap en te gemakkelijk dacht de punten op te kunnen halen in De Goffert. De thuisploeg had lange tijd het overwicht, gunde de bezoekers weinig ruimte maar stuitte lange tijd op doelman Timmer, die weer eens enkele fraaie reddingen had.

Toch was het wachten op het moment dat de keeper zich gewonnen moest geven, want zijn verdediging had de handen vol aan Andrzej Niedzielan, Romano Denneboom en Brett Holman. De laatste opende de score in de 55ste minuut. Hij speelde de bal in op Denneboom, kreeg de bal terug en passeerde Timmer met een schuiver.

Feyenoord, dat aantrad zonder de geblesseerde Theo Lucius en geschorste Danny Buijs, kwam niet verder dan een inzet van Jonathan De Guzman, die door Peter Wisgerhof van de lijn moest worden gehaald. Verder stichtten de bezoekers weinig gevaar.

NEC bleef wél gevaarlijk. In de laatste tien minuten strafte de ploeg van coach Mario Been de bezoekers duidelijk af. Invaller Chris Eagles tikte in de tachtigste minuut een rebound binnen nadat Timmer een schot van Niedzielan had gekeerd, Dominique Kivuvu knalde vanaf twintig meter kiezelhard in de kruising en Niedzielan zorgde voor de 4-0 na terugleggen van Edgar Barreto. Dat in de blessuretijd Patrick Pothuizen nog de bal in zijn eigen doel kopte, deed niets af aan de pret voor de thuisploeg.

NEC klimt door de zege naar de middenmoot. Feyenoord verloor voor het eerst na een serie van vijf overwinningen en zakt in ieder geval naar de vijfde plaats.