NEC zeker van lijfsbehoud na benauwde zege op ADO

In een tumultueus duel heeft NEC zich verzekerd van lijfsbehoud in de Eredivisie. De Nijmegenaren waren met 3-2 te sterk voor ADO Den Haag, dat nog flink aan de bak moet om de play-offs te ontlopen.

De avond begon zo mooi voor ADO, dat bij winst een voorschot kon nemen op rechtstreekse handhaving. De thuisploeg kwam al na een goed kwartier op voorsprong: een schot van Lex Immers werd door NEC'ers Ramon Zomer én Bram Nuytinck van richting veranderd en belandde buiten bereik van doelman Gábor Babos.

Toen het kort na rust zelfs 2-0 werd door een afstandsknal van Wesley Verhoek, leken de Hagenaars op rozen te zitten. Niets bleek echter minder waar. Het Haags kwartiertje werd de thuisploeg zoals wel vaker dit seizoen fataal.

De ingevallen Rick ten Voorde zorgde een kwartier voor tijd voor de aansluitingstreffer. Vijf minuten later gleed de onfortuinlijke Christian Kum de bal achter zijn eigen doelman, waardoor het ineens gelijk stond. Maar het werd nog erger voor de geplaagde thuisploeg.

Kort voor tijd tikte Patrick Pothuizen op aangeven van Jeffrey Sarpong zelfs de 2-3 binnen, waardoor NEC zich definitief veilig heeft gespeeld in de Eredivisie. Hoe anders is de situatie voor ADO. De ploeg bleef met lege handen achter en heeft slechts een punt voorsprong op Sparta, dat op plaats zestien staat.

Zondag speelt ADO Den Haag opnieuw thuis. Tegenstander is dan het al gedegradeerde RKC Waalwijk.