NEC winterkampioen met zes punten meer dan Roda

NEC heeft de eerste seizoenshelft in de Jupiler League afgesloten met een zege. Doordat Roda JC ook won, blijft het gat tussen de twee bovenste ploegen zes punten. De Limburgse derby tussen VVV-Venlo en Fortuna Sittard bleef zonder goals.

NEC-MVV Maastricht 4-1
De nummer negentien liet de Nijmeegse koploper in de vijfde minuut flink schrikken. Bryan Smeets opende de score, waardoor NEC de achtervolging moest inzetten. Nog voor rust krulde Christian Santos de bal achter doelman Jo Coppens voor de gelijkmaker.

Direct na de rust kwam de ploeg van trainer Ruud Brood op voorsprong. Anthony Limbombe (foto) maakte de 2-1, waarna Christian Santos in de 72ste minuut de beslissing forceerde. Tom Daemen (ex-MVV) bepaalde zelfs de eindstand nog op 4-1.

Daardoor besluit NEC de eerste seizoenshelft met slechts twee remises, één nederlaag en zestien overwinningen. Zodoende zijn de Nijmegenaren dé titelkandidaat. MVV is nog altijd troosteloos negentiende in de Jupiler League.

Roda JC-FC Den Bosch 3-1
Roda bleef dankzij Henk Dijkhuizen in het spoor van de Nijmegenaren. Al binnen een minuut opende hij koppend de score op aangeven van Marc Höcher. Na een half uur was Johan Plat de aangever en zorgde Dijkhuizen voor de vroegtijdige beslissing, aangezien Den Bosch niet verder kwam dan de aansluitingstreffer van Alexander Mols. In de slotfase vergrootte Nathan Rutjes het Roda-feestje nog wat door de 3-1 voor zijn rekening te nemen.

Dankzij de overwinning weet Roda JC wat in 2015 de opgave is: zes punten goedmaken op NEC. FC Den Bosch is middenmoter.

VVV-Venlo-Fortuna Sittard 0-0
Zowel VVV als Fortuna heeft een verleden in de Eredivisie, maar in de Jupiler League kunnen de Limburgse ploegen maar weinig potten breken. Fortuna blijft door het behaalde puntje in de derby achttiende, VVV is elfde.