NEC wint bij Sparta en kan weer omhoog kijken

NEC heeft na twee duels zonder zege in de Eredivisie weer eens weten te winnen. Op Het Kasteel won de ploeg van coach Mario Been met 2-0 van Sparta Rotterdam. De Nijmegenaren leiden de subtop, terwijl de Zuid-Hollanders terug zijn in de gevarenzone.

Die plaatsen op de ranglijst doen recht aan de kwaliteit van beide teams. NEC was niet oppermachtig, maar liet zien qua ontwikkeling wel een stuk verder te zijn dan Sparta. De aanvallen lopen soepeler en zijn vernuftiger, terwijl de thuisploeg schoten van Arne Slot nodig had om gevaarlijk te worden en opportunistische hoge ballen voor het doel van de tegenstander.

NEC kwam na twintig minuten op voorsprong. Saidi Ntibazonkiza kon eenvoudig scoren omdat Ayodele Adeleye de bal knullig wegwerkte. De aanvaller uit Burundi profiteerde dankbaar. Vlak na rust volgde de 0-2. Invaller Rachid Bouaouzan brak door en Ruud Knol duwde hem: strafschop. Specialist Youssef El-Akchaoui mikte feilloos raak.

Sparta probeerde daarna wel terug te knokken en NEC vergat gebruik te maken van de zee aan ruimte die het kreeg. De stand bleef daardoor onveranderd, waardoor NEC met vijftien uit negen op de zevende plaats staat en Sparta met acht uit negen nummer veertien is, net onder Feyenoord.