NEC wint bij RKC eerste uitwedstrijd van het seizoen

Op bezoek bij RKC Waalwijk is NEC er voor het eerst sinds bijna een jaar in geslaagd een uitwedstrijd te winnen: 1-3. Een belangrijke overwinning voor NEC in de strijd tegen degradatie.

Voor rust was NEC in Waalwijk de bovenliggende partij. Alireza Jahanbakhsh kreeg in de openingsfase een kans dat in de score tot uitdrukking te brengen, maar hij raakte de paal. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak, toen Romeo Castelen de bal na een snelle counter in de benedenhoek schoot. De buitenspeler scoorde in de derde wedstrijd op rij.

NEC boog de achterstand echter nog voor de rust om. In de 25ste minuut stond Navarone Foor op de goede plaats om met links zijn twee Eredivisiedoelpunt van het seizoen binnen te schieten. Zes minuten voor rust zette Lasse Nielsen de bezoekers zelfs op voorsprong, toen hij een vrije trap van Ryan Koolwijk tegen de touwen kopte.

Na de hervatting werd het duel gelijkwaardiger, maar NEC bleef de beste mogelijkheden creëren. Nadat Jahanbakhsh de lat had geraakt, was het Michael Higdon die in 73ste minuut de Nijmegenaren naar een 3-1 voorsprong schoot. Na een voorzet van Sören Rieks schoot de Schotse spits in twee instanties zijn negende treffer van het seizoen binnen.

Evander Sno nam het in Waalwijk op tegen zijn oude club, maar leed een nederlaag

Primeur
NEC boekte met de 3-1 zege zijn eerste uitoverwinning van dit seizoen. SC Cambuur is daardoor de enige club in de competitie die uit nog niet won. De laatste uitzege van de Nijmegenaren in de Eredivisie dateerde van 22 februari 2013, toen het met 2-3 won op bezoek bij Willem II. Daarmee doorbrak NEC tevens een reeks van RKC, dat in het eigen Mandemakers Stadion zeven Eredivisieduels ongeslagen bleef.

Dankzij de zege springt NEC bovendien van de zeventiende naar de vijftiende positie op de ranglijst. RKC blijft weliswaar dertiende staan, maar ziet de degradatiestreep dichterbij komen.