NEC wil door met gedreven Hyballa en De Kruijff

Reacties

De 0-3 tegen FC Utrecht zaterdag was voor NEC de zevende nederlaag in acht wedstrijden. De Nijmegenaren zijn daardoor, ondanks een verrassend goede eerste competitiehelft, nog niet gevrijwaard van degradatiezorgen. Toch hoeft trainer Peter Hyballa zich niet druk te maken over zijn positie.

NEC wil door met gedreven Hyballa en De Kruijff

Integendeel. De club wil na dit seizoen graag met hem verder. De Duitser tekende afgelopen zomer een eenjarig contract, dat automatisch wordt verlengd als hij met NEC in de Eredivisie blijft. De leiding heeft echter al genoeg van hem gezien om een langer verblijf niet van de resultaten te laten afhangen.

Hyballa krijgt intern brede waardering vanwege de omgang met zijn spelers, persoonlijkheid en gedrevenheid. De club gaat binnenkort om tafel met de ambitieuze coach, voor wie doorgroeimogelijkheden in Nijmegen een vereiste zijn om bij te tekenen.

Edwin de Kruijff tijdens het trainingskamp van NEC in Spanje.
Edwin de Kruijff tijdens het trainingskamp van NEC in Spanje.

Ook Edwin de Kruijff kan zich langer verbinden aan NEC. De oud-prof volgde Danny Hoekman vier maanden geleden op als technisch manager. Hij voerde al twee gesprekken met directeur Bart van Ingen over een verblijf na 1 juli, als zijn huidige contract afloopt.

Ook De Kruijff wil helderheid hebben over de perspectieven van NEC. De onzekerheid over het aanblijven van de technisch manager is verre van ideaal, gezien de negen aflopende contracten in de selectie waarover knopen doorgehakt moeten worden. Van Ingen verwacht voor 1 april duidelijkheid.

'Ik heb veel vertrouwen in Edwin, de intentie is hem in Nijmegen te houden', aldus de directeur. 'Hij heeft zich snel aangepast aan de club en een heel duidelijke structuur neergezet. Maar Edwin is ook een gevoelsmens. Hij ziet dat NEC geen gemakkelijke club is, de verwachtingen zijn vaak groter dan de mogelijkheden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.