NEC voor eigen aanhang op jacht naar vierde zege op rij

In de aanloop naar de 23ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Vrijdagavond staan NEC en VVV-Venlo tegenover elkaar in De Goffert.

NEC voor eigen aanhang op jacht naar vierde zege op rij

NEC - VVV-VENLO

VVV-Venlo won in de Eredivisie nog nooit een uitduel met NEC. Zes keer verloor het en twee keer speelde het gelijk.

Van de zeventien eerdere ontmoetingen (uit en thuis) won VVV alleen op 18 april 2010. In De Koel werd het destijds 2-0 voor de Limburgers. NEC won tien keer en zes keer eindigde de onderlinge ontmoeting in een remise.

NEC verloor voor het laatst op 26 augustus 2012 in de eigen Goffert. FC Twente was met 3-1 te sterk. De negen thuisbeurten daarna gingen niet verloren (W4, G5).

VVV-Venlo wacht nu zes wedstrijden op een zege in de Eredivisie (G4, V2).

VVV wacht reeds vijf uitbeurten op een overwinning (G2, V3).

Voor het eerst in ruim een jaar won NEC drie duels op rij in de Eredivisie. Voor het laatst gebeurde dat in de periode december 2011-januari 2012.

NEC verkeert in goede vorm en is de enige ploeg in de Eredivisie met drie winstpartijen op rij (FC Groningen 2-1, Vitesse 2-1 en FC Utrecht 0-3).

VVV behaalde slechts één punt uit zijn laatste vijf duels en is daarmee op dit moment de slechtst presterende ploeg van de Eredivisie.

AZ-huurling Ruud Boymans scoorde twee duels op rij voor NEC. De laatste keer dat de Limburger dat presteerde was ruim twee jaar geleden in dienst van tegenstander VVV (in november 2010). <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren en Jasper Steppé.
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's