NEC vervolgt slechte thuisreeks met remise tegen ADO

NEC heeft ook de vierde thuiswedstrijd dit seizoen niet in winst omgezet. Subtopper ADO Den Haag nam een puntje mee uit Nijmegen: 1-1.

NEC vervolgt slechte thuisreeks met remise tegen ADO

In de eerste helft , die maar moeilijk op gang kwam, was Leroy George de gevaarlijkste man aan de zijde van de Nijmegenaren. De vleugelaanvaller stond voor de tweede keer dit seizoen in de basis en was gevaarlijk met een gesmoord schot en een voorzet op Søren Rieks. De Deen zag hoe zijn kopbal geen doel trof.

ADO zette een fraaie hakbal van Jens Toornstra tegenover de Nijmeegse dadendrang. De middenvelder werd knap in stelling gebracht door Rydell Poepon, maar de poging van Toornstra verdween naast het NEC-doel.

Direct na rust was het George die loon naar werken kreeg. Vanaf de punt van het zestienmetergebied mocht hij een vrije trap nemen. De gekrulde inzet verdween buiten het bereik van Robert Zwinkels in de bovenhoek.

ADO kwam terug in de wedstrijd na 58 minuten. Mike van Duinen profiteerde van een enorme mispeer van Rens van Eijden, die in plaats van tegen de bal in het luchtledige trapte. Vervolgens ontstond er commotie. De inzet van Van Duinen was maar net de lijn gepasseerd, maar Tjaronn Chery stond in de baan van het schot in buitenspelpositie. Toch werd de treffer goedgekeurd. Ondanks een levensgrote kans voor Rick ten Voorde bleef het bij 1-1.

De remise betekende voor NEC al het zevende opeenvolgende duel voor eigen publiek dat niet werd gewonnen. De laatste thuiszege van de Nijmegenaren in de Eredivisie dateert van 1 april van dit jaar (2-0 tegen De Graafschap). Mede door de slechte thuisreeks is NEC met negen punten uit acht duels middenmoter. ADO Den Haag is nog altijd subtopper. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's