NEC thuis nog zonder zege na remise tegen Willem II

NEC wacht na zes speelronden nog altijd op de eerste thuisoverwinning van dit seizoen. Het duel met Willem II eindigde in 0-0, omdat beide ploegen te weinig slagkracht toonden voor het vijandelijke doel.

NEC thuis nog zonder zege na remise tegen Willem II

NEC maakt in de eerste helft de dienst uit, maar schoten van Ryan Koolwijk en Melvin Platje strandden op de handen van Willem II-doelman David Meul. De Belg kwam bovendien goed uit zijn doel toen Platje leek door te breken.

Willem II kreeg via aanvaller Aurélien Joachim vlak voor rust een goede schietkans. Na de pauze had ook Genaro Snijders de openingstreffer op zijn schoen, maar hij volleerde van dichtbij over.

Waar NEC in de eerste helft nog het initiatief nam, daar lukte dat de ploeg van trainer Alex Pastoor na rust totaal niet. Willem II kon daar echter niet van profiteren, waardoor NEC toch nog kon aanzetten voor een laatste offensief.

In de slotfase maakte NEC nog jacht op de winnende treffer, maar schoten van Evander Sno misten precisie en Rens van Eijden kopte over. Vlak nadat invaller Leroy George de grootste kans had verprutst door op de voeten van Meul te schieten, kwamen de Nijmegenaren met tien man te staan.

Kevin Conboy moest aan de noodrem trekken toen Virgil Misidjan alleen op Babos afkon. In de absolute slotminuten kwam Willem II daardoor ook nog dichtbij de eerste zege van het seizoen. Babos dook een vrije trap van Marc Höcher echter uit de kruising, terwijl Joachim maar rakelings naast kopte.

Door het gelijke spel blijft NEC tiende met acht punten. Willem II draagt de rode lantaarn over aan PEC Zwolle en staat nu zestiende met drie punten. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's