NEC snijdt fors in spelersbestand door bezuinigingen

Een peloton voetballers kreeg vorige week van NEC te horen dat hun aflopende contracten in principe niet worden verlengd. Volgens technisch directeur Carlos Aalbers van NEC is de precaire financiële situatie van de club een belangrijke oorzaak van de lange lijst opgezegde contracten.

NEC snijdt fors in spelersbestand door bezuinigingen

Onder de spelers die de wacht aangezegd zijn, bevinden zich voetballers die dit seizoen regelmatig in actie komen voor het eerste elftal: Rémy Amieux, Nick van der Velden, Leroy George en Nathaniel Will. Daarnaast kregen Khalid Sinouh, Danny van den Meiracker, Kevin Wattamaleo, Kelle Roos, Cayfano Latupeirissa en Wesley Deenen geen nieuwe verbintenis voorgelegd.

'Er zitten prima spelers voor de selectie van NEC bij, maar gezond worden is voor ons nu de prioriteit', legt Aalbers uit. 'Onze inkomsten en uitgaven moeten in balans komen, zonder transfers. Dat is de opdracht die wij vanuit de raad van commissarissen hebben meegekregen. Met het oog op het volgend seizoen moeten we daarom schrappen in de salarissen, zeker zolang andere zaken onduidelijk zijn: hoeveel inkomsten kunnen we straks genereren? Komt er nog een crisisheffing in het betaalde voetbal?'

Ook eerste keeper Gábor Babos vertrekt na dit seizoen bij NEC. Hij keert terug naar NAC Breda. De Nijmegenaren legden clubtopscorer Melvin Platje (24) wel langer vast, evenals de aan NAC verhuurde Rick ten Voorde (21), Marcel Stutter (25) en Jordi Tutuarima (19). De club lichtte opties in de overeenkomsten met de vier spelers, die nu allen tot 1 juli 2014 onder contract staan. (Geert-Jan Jakobs)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen