NEC sluit Santos ondanks misdragingen in de armen

Reacties

De clubleiding van NEC heeft ingestemd met het verzoek van trainer Ernest Faber om clubtopscorer Christian Santos weer in de basis te kunnen zetten. Afgelopen zondag maakte de Eredivisie-club juist nog bekend dat 27-jarige Venezolaan de rest van het seizoen op de bank zou zitten, omdat zijn contract aan het eind van dit seizoen afloopt.

NEC sluit Santos ondanks misdragingen in de armen

Dat was echter niet de enige reden, zo zegt NEC donderdag in een statement. 'In de afgelopen winterse transferperiode heeft Santos intern en extern duidelijk en herhaaldelijk gecommuniceerd te willen vertrekken. In dit proces heeft hij clubregels en normen en waarden overtreden. De club had daar achteraf meteen op moeten ingrijpen, maar met het dreigende vertrek van Christian leek een zachte landing tot de mogelijkheden te behoren.'

Santos bleef echter in Nijmegen, waarna NEC zich na 'een wekenlange discussie' alsnog genoodzaakt zag maatregelen te nemen. Zondag op bezoek bij De Graafschap (1-1) begon zomeraankoop Mihai Roman daarom in de spits, maar Faber bracht meteen na rust Santos in om de 1-0 achterstand ongedaan te maken. De coach van de nummer zes van de Eredivisie zei na afloop vervolgens rekening te houden met de lange termijn, maar kwam daar maandag op terug.

Om dit seizoen zo goed mogelijk te presteren, heeft Faber nu ook groen licht van de NEC-directie gekregen om Santos – goed voor dertien competitiegoals – weer te behandelen als volwaardig lid van de selectie. 'De wijze waarop de afgelopen tijd gecommuniceerd werd, verdient niet de schoonheidsprijs, was onvolledig en vertelde maar een gedeelte van het verhaal. We betreuren de onduidelijkheid en miscommunicatie', besluit NEC het statement.

Verbazing
Santos zei donderdagochtend in gesprek met het AD de maatregel niet te begrijpen. 'Nee, ik ben niet boos. Het is meer verbazing', zei de man die zondag na zijn invalbeurt niet voor de camera's mocht verschijnen. 'Ik heb ambities als profvoetballer en daarop is mijn toekomstplan gebaseerd. Er is in de winter geen bod gekomen dat ik goed genoeg vond. Dan is er dus geen transfer en wil ik mijn contract bij NEC netjes uitdienen. In de zomer zie ik dan wel weer. Dat is toch legitiem?'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.