NEC slaat ook tegen RKC toe in de slotfase

Voor de tweede keer op een rij won NEC een wedstrijd in de Eredivisie door vlak voor tijd te scoren. Dit keer was RKC Waalwijk het slachtoffer. Bas Sibum was de gevierde man bij NEC.

NEC slaat ook tegen RKC toe in de slotfase

In de negentigste minuut legde Jeffrey Sarpong aan voor een vrije trap en Sibum werkte de bal met zijn hoofd in het doel. Daardoor kreeg het degradatieduel een onterechte winnaar, want RKC kreeg eerder de beste kansen.

Al vroeg in de wedstrijd dwong Derk Boerrigter NEC-doelman Gábor Babos tot een redding. Ook Fred Benson en Hans Mulder waren een paar keer gevaarlijk. De hekkensluiter van de Eredivisie slaagde er echter niet in de ban te breken.

NEC speelde om niet te verliezen. De Nijmegenaren zochten risicoloos de aanval en kregen daarvoor de maximale beloning. Naast de goal van Sibum, dook alleen Björn Vleminckx twee keer op in kansrijke positie.

Door de 1-0 overwinning sloeg NEC een gat van vier punten met de zestiende plaats. De Nijmeegse club heeft bovendien nog een wedstrijd tegoed. RKC liet opnieuw een kans liggen om in te lopen op de concurrentie.

Bekijk hier al onze video's