NEC slaat gaatje met Roda JC, RKC verliest weer

Reacties

NEC heeft in de uitwedstrijd tegen Jong Ajax verzuimd optimaal te profiteren van de 4-1 nederlaag die Roda JC Kerkrade vrijdag in de Jupiler League leed tegen Almere City FC. De Nijmegenaren hielden op de valreep een punt over aan het bezoek aan Amsterdam. RKC Waalwijk kroop ook op bezoek bij Jong PSV niet uit het sportieve dal.

NEC slaat gaatje met Roda JC, RKC verliest weer

Jong Ajax – NEC 1-1
NEC verzuimde op De Toekomst een van de vele kansen te benutten die het kreeg. Jong Ajax had weliswaar grote delen van de wedstrijd de bal, maar het waren de Nijmegenaren die verreweg het vaakst voor het vijandelijke doel opdoken. Sjoerd Ars, Tom Daemen, Alireza Jahanbakhsh (foto) en Anthony Limbombe kregen de bal allemaal niet voorbij Ajax-doelman Norbert Alblas.

De ploeg van trainer Ruud Brood kreeg daar twintig minuten voor tijd de rekening voor gepresenteerd, toen Riechedly Bazoer de bal overtuigend langs NEC-keeper Joshua Smits schoot. Even daarvoor was Sheraldo Becker ook al dicht bij de 1-0 geweest. Centrumspits Richairo Zivkovic, toch al goed voor negen treffers in de Jupiler League, kwam nauwelijks in het spel voor.

In de slotminuut wist NEC via een kopbal van Rens van Eijden nog wel langszij te komen, maar toch liep de titelkandidaat tegen het derde puntenverlies aan van dit seizoen. Begin deze maand pakte Sparta Rotterdam een punt (2-2). NEC is desondanks wel koploper met één punt meer dan Roda JC, Jong Ajax is elfde.

Jong PSV – RKC Waalwijk 3-1
De sportieve crisis bij RKC Waalwijk blijft maar aanhouden. Sinds de degradatie uit de Eredivisie won de ploeg van trainer Martin Koopman dit seizoen pas twee wedstrijden. Hoewel tegenstander Jong PSV al sinds 29 september ook niet meer had gewonnen, ging het in Eindhoven opnieuw fout voor RKC.

De recente nederlagen tegen Almere City FC (1-4) en Fortuna Sittard (0-2) kregen dankzij treffers van Marcel Ritzmaier, Menno Koch en Clint Leemans een vervolg, een eigen doelpunt van Moussa Sanoh was slechts een doekje voor het bloeden. RKC blijft immers laatste in de Jupiler League. Jong PSV staat dankzij het doorbreken van een reeks van vijf duels zonder zege dertiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.