NEC schuift Pothuizen door: 'Hij ligt ook goed in de groep'

Reacties

NEC verwacht deze week duidelijkheid te verschaffen wie de ontslagen Peter Hyballa gaat opvolgen. Patrick Pothuizen is alvast doorgeschoven naar de hoofdmacht.

NEC schuift Pothuizen door: 'Hij ligt ook goed in de groep'

Directeur Bart van Ingen wil niet te veel vooruitlopen op de zoektocht van NEC naar een nieuwe trainer, die de Nijmeegse club moet behoeden voor degradatie. Maar deze week moet er een oplossing gevonden zijn. 'Dat is de ambitie en dat is ook wel realistisch', aldus Van Ingen tegen FOX Sports.

De directeur laat in het midden of de oplossing intern of extern wordt gevonden. Maar duidelijk is wel dat Pothuizen betrokken wordt bij de hoofdmacht. 'Met Patrick willen we ook iemand toevoegen aan de staf die uit de NEC-school komt en ook een verdediger is', aldus Van Ingen. 'Hij ligt ook goed in de groep. Dat is voor ons nu even belangrijk om deze periode door te komen voor een definitief besluit.'

Pothuizen begon dit seizoen als assistent bij Jong NEC. De voormalig verdediger heeft niet de vereiste papieren om de Nijmeegse hoofdmacht onder zijn hoede te nemen. Assistent Ernie Brandts en Jong NEC-trainer Ron de Groot zijn bij NEC de enigen die wel in het bezit zijn van de noodzakelijke diploma's.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.