NEC schiet weinig op met gelijkspel tegen NAC

In eigen huis is NEC niet verder gekomen dan een gelijkspel tegen NAC Breda (1-1). De ploeg van trainer Anton Janssen loopt daarmee een punt uit op hekkensluiter ADO Den Haag, terwijl dat er drie hadden kunnen zijn.

Vooral voor rust had NEC grotendeels het beste van het spel, maar in de zeventiende minuut kwamen de bezoekers volledig vanuit het niets op voorsprong. Rydell Poepon (foto hieronder) haalde van zo'n twintig meter fantastisch uit en NEC-doelman Kalle Johnsson was kansloos op die inzet. Kort daarvoor liet Søren Rieks nog na om de Nijmegenaren op voorsprong te zetten.

Maar het antwoord van de thuisclub liet niet lang op zich wachten, want zes minuten later stond het alweer gelijk in De Goffert (foto onderaan). Uit een vrije trap kopte Michael Higdon terug naar Rens van Eijden en de aanvoerder van NEC rondde van dichtbij koel af. Die tussenstand was meer dan terecht, want de nummer negentien van de Eredivisie domineerde voor rust.

Ook in de tweede helft was de eerste grote mogelijkheid voor de thuisclub, maar Jakob Jantscher had zijn vizier niet op scherp staan. Ook invaller Alireza Jahanbakhsh was gevaarlijk, maar stuitte op NAC-keeper Jelle ten Rouwelaar. Namens de bezoekers mikte Poepon net over.

NEC kon het meest aanspraak maken op een voorsprong, maar moest vanaf de 77ste minuut met tien man verder. Tobias Haitz kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd van scheidsrechter Ed Janssen. Met een man meer bleef NAC in het laatste kwartier eenvoudig overeind. Het kwam uit een hoekschop nog dicht bij een doelpunt ook.

Het bleef echter bij 1-1 in Nijmegen, waar vooral NEC niet tevreden mee zal zijn. Janssen gaf voor de wedstrijd aan afstand te willen nemen van ADO, maar slaagde daar nauwelijks in. De Gelderlanders hebben 21 punten uit 22 duels, waarmee zij zeventiende blijven. NAC Breda komt op 26 punten, maar blijft desondanks steken op de elfde plaats in de Eredivisie.