NEC profiteert van pak slaag Jong Ajax

Jong Ajax heeft de koppositie in de Jupiler League moeten afstaan na een pijnlijke avond tegen De Graafschap. NEC profiteerde bij de start van de tweede periode.

Jong Ajax – De Graafschap 0-5
Jong Ajax heeft de status van koploper in de Jupiler League niet waargemaakt. Een week na het veroveren van de eerste periodetitel moesten de Amsterdamse beloftes op eigen veld hun meerdere erkennen in de Graafschap. De Superboeren deelden op De Toekomst een flinke tik uit met Daryl van Mieghem in de hoofdrol. De aanvaller was bij drie van de vijf Doetinchemse treffers betrokken.

Van Mieghem leverde de assist voor de openingstreffer van Youssef El Jebli, versierde in de 58ste minuut een door Anthony van den Hurk benutte strafschop en maakte zelf in de 61ste minuut de 0-4. Bij de 0-2 van Sjoerd Ars kort na rust was Van Mieghem niet betrokken, zoals hij ook geen bijdrage leverde aan de 0-5 van Tim Receveur. De tweede gele kaart voor Kaj Sierhuis in de slotfase maakte de dramatische avond voor Jong Ajax compleet.

NEC – SC Cambuur 3-1
Met de zekerheid van een plek in de play-offs om een plaats in de Eredivisie kan NEC zich helemaal richten op het beoogde doel: directe promotie met de titel. Maar de Nijmeegse formatie had moeite te profiteren van de uitglijder van Jong Ajax. Kort na rust maakte Kevin van Kippersluis dankbaar gebruik van onachtzaamheid van Guus Joppen en bracht hij SC Cambuur op voorsprong. Aan de hand van uitblinker Mohamed Rayhi stelde NEC orde op zaken. De 23-jarige aanvaller maakte de Nijmeegse formatie met zijn vierde en vijfde treffer van het seizoen de nieuwe koploper. Steeven Langil besliste in de 84ste minuut met dank aan de blunderende Cambuur-keeper Erik Cummins het duel in Nijmeegs voordeel.

Fortuna Sittard – FC Oss 4-0
Sunday Oliseh en Perr Schuurs werden vooraf in het zonnetje gezet als beste trainer en grootste talent van de eerste periode. Het was voor Fortuna Sittard een doekje voor het bloeden na het mislopen van de eerste hoofdprijs. Een week later herpakte de Limburgse ploeg zich met een klinkende zege op nummer vijf FC Oss.

Het succes van de thuisploeg kreeg pas na rust gestalte. De treffer van Lisandro Semedo bleek de opmaat voor een mooie avond voor Fortuna. Stefan Askovski en Finn Stokkers volgden het voorbeeld van Semedo, waarna Djibril Dianessy met een kiezelhard schot voor het sluitstuk tekende. Fortuna blijft met de zege op vier punten van NEC, maar verkleinde de achterstand op Jong Ajax tot drie punten.

Telstar – Go Ahead Eagles 3-1
Telstar heeft zich gehandhaafd in de top van de Jupiler League. De ploeg van trainer Mike Snoei boekte de vijfde overwinning op rij. Dat ging ten koste van Go Ahead Eagles, dat daardoor terrein verloor in de jacht op promotie. Jerdy Schouten en Mohammed Osman onderstreepten met hun goals de goede vorm van De Witte Leeuwen. In de zeventigste minuut kwam via Sam Hendriks een Deventer antwoord. Maar drie minuten later had Telstar de marge weer hersteld. Osman bood andermaal soelaas voor de thuisploeg, die door de zege gelijke tred houdt met Fortuna Sittard.

FC Volendam – Jong PSV 1-0
Anderhalve week na de kleine bekernederlaag tegen PSV heeft FC Volendam ten koste van Jong PSV de eerste zege geboekt in de Jupiler League. Henny Schilder werd de matchwinner met zijn rake kopbal in de 58ste minuut na een voorzet van Nick Doodeman.