NEC pakt eerste periodetitel met vertraging

Reacties

Vanwege een oponthoud in Almere duurde het langer dan verwacht voordat NEC zeker was van de eerste periodetitel. Roda JC en FC Volendam grepen naast de eerste prijs in de Jupiler League.

NEC pakt eerste periodetitel met vertraging

Almere City FC – NEC 1-2
Voor NEC leek er geen vuiltje aan de lucht toen Alireza Jahanbakhsh na een half uur bij Almere City FC de ban brak met een heerlijke goal. De Iraanse international verlengde een corner met de hak. Maar de openingstreffer zorgde in het stadion voor zoveel onrust dat scheidsrechter Edwin van de Berg de wedstrijd staakte.

Na een oponthoud van bijna een half uur keerden de ploegen terug op het veld, waarop NEC - pas koud begonnen aan de tweede helft - de drie punten veiligstelde. Op aangeven van Jahanbakhsh maakte Sjoerd Ars de 0-2, waarmee de Nijmeegse formatie de periodetitel nauwelijks meer kon ontgaan. De ploeg van trainer Ruud Brood begon met evenveel punten als Roda JC aan de negende speelronde, maar wel met een superieur doelsaldo ten opzichte van de Limburgse concurrent.

Toch werd het nog spannend na de aansluitingstreffer van Ricardo Kip, aangezien bij een gelijkspel FC Volendam met wel een beter doelsaldo de Nijmeegse ploeg voorbij zou streven. Maar zover kwam het niet. De vlag kon bij NEC met vertraging alsnog uit.

Roda JC Kerkrade – Jong PSV 1-1
Jong PSV was in Kerkrade een onverwachte spelbreker voor Roda JC, dat op eigen veld tegen de Eindhovense beloftes niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. De start van de thuisploeg was nog hoopvol met een doelpunt van Henk Dijkhuizen na ruim een kwartier.

Ook Frank Demouge (m) kan Roda niet helpen aan de zege
Ook Frank Demouge (m) kan Roda niet helpen aan de zege

Maar tien minuten voor tijd zorgde Boris Cmiljanic met zijn eerste treffer in Nederland voor een punt van Jong PSV. En daarmee maakte de Montenegrijn ook een einde aan de illusies Roda JC over de eerste periodetitel.

Fortuna Sittard – FC Volendam 0-1
Door het scoreverloop bij NEC kon FC Volendam de hoop op een verrassende ontknoping van de eerste periodestrijd vergeten. De Noord-Hollanders hadden, ondanks de rode kaart voor Fortunees Fatih Turan na 65 minuten, moeite de noodzakelijke zege te boeken ten koste van Fortuna Sittard. Het magere succes in Limburg, geboekt dankzij een treffer van Kevin Brands, bleek niet voldoende voor de eerste prijs in de Jupiler League van het seizoen.

FC Eindhoven – RKC Waalwijk 2-0
Voor FC Eindhoven was de kans klein dat de eerste periodetitel nog in haar richting zou komen. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong moest niet alleen hopen dat de concurrentie niet thuis zou geven, maar ook nog de achterstand qua doelsaldo zien weg te werken. De 2-0 zege op RKC Waalwijk, dat daarmee de zevende nederlaag leed van het seizoen, was ook door de resultaten op de andere velden niet genoeg. De goals van Joey Sleegers en Anthony van den Hurk waren wel goed voor een clubrecord; zes thuiszeges op rij.  

Overige uitslagen:
MVV Maastricht – FC Oss 0-2
Achilles '29 – FC Emmen 1-2
FC Den Bosch – De Graafschap 1-2
VVV-Venlo – Helmond Sport 2-1
Jong Ajax – Jong FC Twente 5-1
Telstar – Sparta Rotterdam 4-3

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.