NEC op zoek naar 22 miljoen euro

Reacties

Voor NEC breken zeer belangrijke maanden aan met het oog op de toekomst van de club. De al jaren voortslepende discussie over de verouderde thuishaven De Goffert lijkt nu toch op een doorbraak af te koersen: NEC en de gemeente Nijmegen voeren serieuze gesprekken over een verkoop van het stadion aan de club, die een bod van 7,6 miljoen euro heeft uitgebracht.

NEC op zoek naar 22 miljoen euro

Als de transactie doorgaat, is het aan de Eredivisionist de volgende stap te realiseren: een grondige verbouwing tot een multifunctioneel complex dat voldoet aan de eisen van deze tijd. De club schat de renovatiekosten op vijftien miljoen euro. In totaal heeft NEC dus ruim 22 miljoen nodig. Aangezien de gemeente niet van zins is financieel nog medewerking te verlenen aan een verbouwing, zal de club dat bedrag zelf bijeen moeten krijgen. Die zoektocht is in volle gang.

Binnen NEC leeft de hoop dat komende zomer een begin kan worden gemaakt met de renovatie, die naar verwachting tweeënhalf jaar in beslag zal nemen. Een doorbraak in het hoofdpijndossier moet de ontwikkeling van de gehele club in een stroomversnelling brengen: een vernieuwd stadion betekent meer mogelijkheden, meer geld en meer perspectief om door te groeien tot stabiele middenmoter.

Verschillende hoofdrolspelers binnen NEC hebben daarop hun persoonlijke plannen afgestemd: niet alleen trainer Peter Hyballa verlangt progressie, ook algemeen directeur Bart van Ingen wil perspectief blijven zien. De twee werken nauw samen met technisch directeur Edwin de Kruijff, die afgelopen week een eerste, positief evaluatiegesprek voerde met Van Ingen. Volgende maand worden de besprekingen over een langer verblijf hervat. Ook daarbij zijn de mogelijkheden van NEC op lange termijn een belangrijk onderwerp van gesprek.

In de nieuwe VI en op VI Pro is een uitgebreid interview te lezen met NEC-trainer Peter Hyballa.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.