NEC ontsnapt tegen FC Oss, Roda simpel langs Sparta

NEC heeft zondag in de slotfase een achterstand omgebogen tegen FC Oss (3-1) en blijft daardoor koploper in de Jupiler League. Roda JC won thuis eenvoudig van Sparta Rotterdam: 3-0.

NEC – FC Oss 3-1
NEC voorkwam pas in de slotfase tegen FC Oss een misstap. Binnen drie minuten bogen de Nijmegenaren een achterstand om in een voorsprong. Een kwartier voor tijd kopte Christian Santos de gelijkmaker binnen en niet veel later schoot Alireza Jahanbakhsh na een snelle uitbraak zijn zesde seizoenstreffer binnen. Sjoerd Ars gooide vervolgens de wedstrijd in het slot: 3-1.

Vóór de sterke slotfase van NEC leek Oss te mogen hopen op een stunt tegen de koploper. De bezoekers hielden knap stand en kwamen in de vijftigste minuut zelfs op voorsprong. Kevin van Veen krulde de bal op fraaie wijze in de bovenhoek. Die treffer bleek uiteindelijk echter onvoldoende om een goed resultaat te behalen.

Roda JC Kerkrade – Sparta Rotterdam 3-0
Roda JC Kerkrade boekte thuis tegen Sparta Rotterdam een simpele overwinning. De Limburgers namen al in de tiende minuut de leiding, toen Bart Biemans raak kopte uit een corner van Tom Van Hyfte. In de slotfase bouwde Roda de score uit via een benutte strafschop van Marc Höcher en een treffer van Frank Demouge, na een fraaie aanval.

Dankzij de zege blijft Roda in het spoor van koploper NEC. De achterstand van de ploeg uit Kerkrade, die tweede staat, is nog steeds twee punten.