NEC neemt Buwalda transfervrij over van ADO

Reacties

Robin Buwalda heeft een driejarig contract getekend bij NEC. De 21-jarige verdediger komt transfervrij over van ADO Den Haag, dat hem de afgelopen twee seizoenen verhuurde aan VVV-Venlo.

NEC neemt Buwalda transfervrij over van ADO

Buwalda, die de jeugdopleiding doorliep van ADO, miste tijdens het vorige seizoen geen minuut in de Jupiler League. In 36 duels was hij drie keer trefzeker. De centrale verdediger was een de steunpilaren bij VVV, dat tweede eindigde.

'Robin is een veelzijdige verdediger die inzetbaar is op meerdere posities. Uit de gesprekken bleek dat hij zeer ambitieus is en zich graag bij ons nog verder wil ontwikkelen. We zijn heel erg blij dat hij voor ons gekozen heeft', reageerde technisch manager Danny Hoekman op de komst van Buwalda.

Voor NEC is Buwalda pas de eerste versterking voor komend seizoen. De Nijmegenaren legden tijdens eerder al Dario Dumić definitief vast. De Deense verdediger werd afgelopen seizoen al gehuurd van Brøndby IF. Keeper Hannes Halldórsson keert na een verhuurperiode bij het Noorse FK Bodø/Glimt terug bij de Gelderse club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.