NEC nadert puntenrecord, Sparta houdt hoop

Reacties

De vijftiende zege op rij brengt NEC op de drempel van een Eerste Divisie-record. Sparta Rotterdam houdt hoop op de play-offs om promotie.

NEC nadert puntenrecord, Sparta houdt hoop

NEC - Almere City FC 2-1
Almere City FC is in De Goffert het volgende slachtoffer geworden van NEC. De Nijmeegse kampioen, die sinds 16 januari geen punt meer liet liggen, had na 43 minuten de buit al binnen. Doelpunten van Sjoerd Ars en Anthony Limbombe (foto) bleken voldoende voor de vijftiende overwinning op rij, ook omdat Almere City pas in de slotfase iets terugdeed via Enzio Boldewijn en daarna Lars Nieuwpoort met een rode kaart het veld zag verlaten.

Met de zege komt NEC dichter bij het slechten van een Jupiler League-record. Inmiddels heeft de ploeg van trainer Ruud Brood 95 punten, terwijl RKC Waalwijk in 1987/88 (omgerekend naar het driepuntensysteem) kampioen werd met 96 punten. Aangetekend moet daarbij worden dat de Brabanders 36 duels speelden, waar NEC er twee meer speelt.

De teller staat wat doelpunten betreft op 94. Met drie duels voor de boeg lijkt het slechts een kwestie van tijd voor de honderd wordt gehaald.

Sparta Rotterdam – Telstar 3-1
Sparta Rotterdam heeft de droom van promotie naar de Eredivisie in leven gehouden. Dankzij de 3-1 overwinning op Telstar hebben de Kasteelheren nog zicht op de achtste plaats in de Jupiler League, die recht geeft op deelname aan de nacompetitie. In de eerste helft legde Sparta de basis voor het succes met goals van Yoeri Loen en Denis Mahmudov. In de tweede helft vergrootte Johan Voskamp de marge voordat Telstar via Jonathan Kindermans de eer redde. Sparta staat één punt achter op nummer acht De Graafschap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.