NEC maakt bij debuut Larsson einde aan reeks Willem II

Reacties

NEC heeft zondag goede zaken gedaan door in Tilburg Willem II te verslaan: 0-1. Jay-Roy Grot bezorgde zijn ploeg de drie punten in een wedstrijd met veel spanning, maar weinig grote kansen.

NEC maakt bij debuut Larsson einde aan reeks Willem II

Voor Willem II kwam er een einde aan een fraaie reeks van voor de winterstop. Sinds de 1-0 nederlaag bij ADO Den Haag op 5 november waren de Tilburgers al vijf duels ongeslagen in de Eredivisie.

Waar spits Kévin Mayi maar weinig in het spel voorkwam, wierp Grot zich tegen Willem II op als de dreigende man aan Nijmeegse zijde. Zijn kopbal na een voorzet van Mohamed Rayhi werd geblokt door aanvoerder Jordens Peters. Aan de andere kant bracht keeper Joris Delle redding op pogingen van Thom Haye en Jordy Croux.

Na rust – en mogelijk een peptalk van trainer Erwin van de Looi – zat er even meer pit in het spel van Willem II. Tot grote kansen leidde dit in het eerste kwartier nog niet. Erik Falkenburg kopte naast uit een voorzet van Pele van Anholt en Croux schoot een vrije trap in de handen van Delle. Het was een bewijs voor het geringe aantal goals dat beide teams voor de winterstop maakten, namelijk twaalf en achttien.

Toen de Tilburgse storm was gaan liggen, werd NEC weer gevaarlijk. Willem II-keeper Kostas Lamprou leidde even later een grote kans van NEC in. Hij kreeg de bal teruggespeeld, maar schatte verkeerd in dat Rayhi dicht bij hem stond. De aanvaller van NEC pikte de bal op, treuzelde en probeerde vervolgens met een hakbal te scoren. Die poging faalde.

Een kwartier voor tijd brak Grot dan toch de ban voor de Nijmegenaren. Een handsbal van de ingevallen debutant Jordan Larsson werd niet opgemerkt en dus mocht NEC door. De bal belandde via een andere invaller, Ferdi Kadioglu, bij Grot. Hij draaide weg bij zijn directe tegenstander en schoot door de benen van Darryl Lachman raak: 0-1. In de slotfase ging Willem II nog voor de gelijkmaker, maar die viel niet meer.

NEC doet door de overwinning goede zaken op de ranglijst. De Nijmegenaren stijgen naar plek tien en hebben 22 punten. Willem II heeft negentien punten en zakt naar de twaalfde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.