NEC loopt zich vast op defensief Willem II

NEC kreeg te weinig in het thuisduel met Willem II. Vooral het spel in de tweede helft gaf de ploeg van Mario Been het meeste recht op de zege. Toch kwam zij niet verder dan 0-0.

NEC loopt zich vast op defensief Willem II

Aanvankelijk gingen de ploegen behoorlijk gelijk op, wat in de eerste helft in de kansenverhouding tot uiting kwam. NEC was gevaarlijk via schoten van Lasse Schöne, Lorenzo Davids en Bas Sibum. Voor NEC had Frank Demouge in kansrijke positie iets te veel tijd nodig en kopte Arjen Swinkels naast.

De beste kans in het eerste bedrijf was voor Saidi Ntibanzonkiza. De snelle NEC-aanvaller werd weggestuurd door Davids na geklungel van Ibrahim Kargbo. Oog in oog met Maikel Aerts faalde de Burkinees echter.

In de tweede helft nam de thuisploeg het heft in handen. De Tilburgers werden ver teruggedrongen en kwamen slechts sporadisch tot aanvallen. Dennis Rommedahl zag een vlammend schot op de paal eindigen, terwijl Mohamed Messoudi na een counter overschoot voor Willem II.

Het was het laatste wapenfeit van de Brabanders. De ploeg van Alfons Groenendijk speelde voor een punt en koos voor een defensieve strategie. NEC miste de creativiteit en het vernuft om Willem II in de problemen te brengen. Al glipte Davids vier minuten voor tijd door de Tilburgse defensie heen, maar zijn knappe stiftbal over Aerts werd door Kargbo van de lijn gewerkt. Sibum raakte in de blessuretijd met een wanhoopsschot de lat. In de slotfase debuteerde Kiki Musampa voor Willem II.

Willem II pakte met dit resultaat een zeer bruikbaar punt in de strijd tegen degradatie en blijft op de twaalfde plaats staan. NEC staat op de negende plaats, maar kan Feyenoord langszij zien komen als de Rotterdammers zondag het uitduel met AZ winnen.

Bekijk hier al onze video's