NEC loopt verder weg, negen Spartanen voorbij VVV

Door in eigen huis te winnen van FC Den Bosch heeft NEC Nijmegen zijn koppositie in de Jupiler League verstevigd. Sparta Rotterdam, dat bijna een helft met een man minder speelde en zelfs nóg een rode kaart kreeg, won in eigen huis van VVV-Venlo.

NEC Nijmegen – FC Den Bosch 3-1
Middenmoter FC Den Bosch leek het op bezoek bij koploper NEC Nijmegen een helft lang vol te houden, maar had daarbij buiten topscorer Sjoerd Ars (foto) gerekend. Hij tekende op slag van rust voor 1-0, waarmee hij zich bij FC Oss-spits Kevin van Veen voegde aan kop van het topscorersklassement. Beide spitsen hebben nu acht keer gescoord.

Direct na de hervatting besliste invaller Christian Santos het duel vervolgens met een briljant doelpunt. De Duits-Venezolaanse aanvaller tekende kort voor tijd voor zijn tweede van de middag, waardoor de 3-1 van Alexander Mols louter statistische waarde had. Door de overwinning heeft NEC nu vijf punten meer dan Roda JC Kerkrade, dat maandagavond op visite gaat bij Jong FC Twente.

Sparta Rotterdam – VVV-Venlo 1-0
Het treffen op Het Kasteel onbrandde pas écht in de tweede helft. Sparta-verdediger Daniël Breedijk kreeg na 47 minuten zijn tweede gele kaart, maar de Rotterdammers lieten zich daardoor niet uit het veld slaan. PEC Zwolle-huurling Denis Mahmudov zorgde voor 1-0 en daarmee voor de drie punten.

Ook een rode kaart voor Michel Breuer, waardoor Sparta het duel zelfs beëindigde met negen man, kon de zege namelijk niet meer in gevaar brengen. De thuisploeg meldt zich derhalve op plaats vijf, VVV blijft negende.