NEC legt lot definitief in handen De Groot en Pothuizen

Reacties

Ron de Groot en Patrick Pothuizen maken het seizoen af bij NEC. De Nijmegenaren keken na het ontslag van Peter Hyballa ook nog naar externe opties voor de positie van hoofdtrainer, maar zien af van het aantrekken van een nieuwe coach.

NEC legt lot definitief in handen De Groot en Pothuizen

Het betekent dat De Groot (foto) tijdens de resterende duels van het seizoen zal fungeren als hoofdtrainer. Pothuizen is zijn assistent. Oud-doelman Wilfried Brookhuis wordt toegevoegd aan de technische staf, zo heeft de nummer zeventien van de Eredivisie bekend gemaakt.

'De club en met name ook de selectie heeft in deze belangrijke periode baat bij rust. Samen met Ron en Patrick willen we hiervoor zorgen. Het grote voordeel is ook dat Ron en Patrick de spelers en de clubcultuur als geen ander kennen', licht technisch manager Edwin de Kruijff het besluit toe.

'Jeffrey Leiwakabessy zal voor de komende periode een verbindende rol tussen staf en selectie gaan bekleden. We hebben er alle vertrouwen in dat we de komende weken de strijd aan kunnen gaan om het verblijf in de Eredivisie veilig te stellen', aldus De Kruijff op de NEC-website.

Vorige week maakte NEC al bekend dat De Groot en Pothuizen de taken van Hyballa op tijdelijke basis zouden overnemen. De twee oud-spelers van de Nijmegenaren hadden dit seizoen de beloftenploeg onder hun hoede. Het duo vertrekt dinsdag met NEC op trainingskamp ter voorbereiding op het thuisduel met AZ.

NEC heeft in de laatste twee speelronden van de Eredivisie de punten hard nodig. Onder leiding van de ontslagen Hyballa werden twaalf van de laatste dertien competitieduels verloren. Het resulteert in de zeventiende plaats. Het gat met het veilige Roda JC Kerkrade (vijftiende) bedraagt twee punten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.