NEC legt Hristov en De Nooijer vast

Dennis de Nooijer en Gorgi Hristov spelen komend seizoen beiden wederom voor NEC. De Nijmeegse club verlengde het contract met de Macedonische aanvaller, terwijl de Zeeuwse spits SC Heerenveen verlaat voor de ploeg van Johan Neeskens. Beide spelers tekenden een contract voor één seizoen.

De Nooijer speelde dit seizoen op huurbasis bij NEC. De club had hem gehuurd van SC Heerenveen, waar hij de laatste seizoenen niet aan spelen toekwam én hij te horen had gekregen dat hij mocht vertrekken. De 33-jarige De Nooijer kwam dit jaar vijftien keer in actie en scoorde daarin zes keer.

De contractverlenging van Hristov liep heel wat moeizamer. De Macedonisch international wilde graag blijven, maar zijn club had twijfels. De 26-jarige speler revalideerde van een zware knieblessure die hem dit seizoen op zeven duels na aan de kant hield. Afgelopen zondag maakte hij als invaller zijn rentree tijdens het uitduel met AZ (5-0 nederlaag NEC).

NEC had aanvankelijk beloofd voor 1 maart te beslissen, maar verschoof deze datum naar 1 mei. Omdat hij goed is hersteld van de kruisbandblessure aan zijn rechterknie en medisch is goedgekeurd, besloot NEC Hristov een nieuw contract te geven.

Hristov is dit seizoen bezig aan zijn tweede jaar in De Goffert. Vorig seizoen was hij clubtopscorer met vijftien doelpunten in 25 duels.


Lees het laatste transfernieuws in het Dossier Transfers


Bekijk hier al onze video's