NEC laat zege op NAC in absolute slotfase glippen

NEC Nijmegen heeft in de absolute slotfase een zege op NAC weggegeven. De ploeg ging tot de slotminuut met 2-1 aan de leiding, maar debutant Marvin van der Pluijm zorgde met hulp van NEC-verdediger Ramon Zomer alsnog voor een puntendeling: 2-2

In het eerste bedrijf was NEC verreweg de betere partij. Topscorer van de Eredivisie Björn Vleminckx was twee keer dichtbij en Thomas Chatelle vond de paal op zijn weg naar succes.

Toch was Vleminckx voor de rust nog trefzeker. De Belg stond op de juiste plaats toen Nathaniel Will hem met een puike assist een niet te missen kans bood. De intikker van Vleminckx deed recht aan de verhoudingen op het veld. NAC had weinig te vertellen en mocht blij zijn dat de rust gehaald werd met slechts een nipte achterstand.

Na de onderbreking Was Vleminckx dicht bij zijn tweede treffer. De aanvaller kopte een vrije trap van Lasse Schøne slim door, maar zag de bal net aan de verkeerde kant van de paal belanden.

Naarmate de tweede helft vorderde kroop NAC een beetje uit de schulp. Hetgeen een klein kwartier voor het laatste fluitsignaal leidde tot de gelijkmaker. Invaller Nemanja Gudelj was verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Hij trof doel met een lage schuiver.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de gelijke stand. Een minuut later stond NEC immers weer op voorsprong. Vleminckx legde met het hoofd de bal terug en zag tot zijn geluk dat hij een assist op zijn naam kreeg. Enigszins fortuinlijk viel de bal namelijk voor de voeten van uitblinker John Goossens. Zijn harde knal volstond voor een nieuwe voorsprong.

In de slotfase verzuimde de thuisploeg het duel vroegtijdig in het slot te gooien. Door de gemiste Nijmeegse kansen bleef NAC in leven. Invaller Van der Pluijm zorgde in extremis voor die gewenste gelijkmaker. Zijn schot verdween, doordat Zomer de bal zeer ongelukkig toucheerde, in het NEC-doel.

Door de remise blijft NEC elfde. NAC staat twee plaatsjes hoger en is negende. Foto: VI Images