NEC laat Roda JC met punt ontsnappen

Roda JC was met een punt de morele winnaar. NEC liet in de slotfase de overwinning door de handen glippen (1-1).

Op basis van de eerste helft verdiende Roda JC wel een punt. De Limburgse ploeg had immers het beste van het spel gehad, zonder overigens te scoren. Andres Oper, die ondanks een gebrek aan wedstrijdritme aan de wedstrijd was begonnen, had de mooiste kans onbenut gelaten.

NEC leefde na ruim half uur op en deed direct wat Roda eerder had nagelaten. Jhon van Beukering maakte zijn status van goalgetter waar door een voorzet van Rutger Worm vanuit de draai achter Roda-doelman Bram Castro te schieten.

De treffer van Van Beukering bracht Roda JC van zijn stuk. De Limburgers zochten lang naar het juiste middel om de Nijmeegse score ongedaan te maken. Maar veel leverde dat aanvankelijk niet op. NEC verzuimde de genadeklap uit te delen.

De gelijkmaker viel op het moment dat Roda JC eindelijk de kracht had gevonden voor een slotoffensief. Roland Lamah, wiens treffer voor rust werd afgekeurd, kopte vijf minuten voor tijd een afvallende bal alsnog achter NEC-keeper Gábor Babos.