NEC laat het afweten in cruciaal duel met Excelsior

Reacties

Excelsior heeft NEC zaterdag dieper in de problemen gedrukt door in Nijmegen te winnen: 0-1. De ploeg van trainer Peter Hyballa lijkt veroordeeld tot nacompetitievoetbal na de twaalfde nederlaag in dertien duels.

NEC laat het afweten in cruciaal duel met Excelsior

Dat er iets op het spel stond in het duel bleek wel uit de beginfase. Beide teams waren fel en gingen direct voor de openingstreffer. Stanley Elbers schoot naast namens Excelsior en Henrico Drost miste met zijn hoofd. Aan de andere kant leek Robin Buwalda een grote kans te krijgen nadat Wojciech Golla een vrije trap van André Fomitschow had teruggekopt, maar de bal was al over de achterlijn geweest.

Na het felle begin kwam het manco van NEC weer naar boven. De Nijmegenaren lieten Excelsior voetballen door zich vooral terug te trekken op de eigen helft. De keren dat er een aanval werd opgezet, volgde er al snel een slechte pass. Dit tot ergernis van het eigen publiek, dat al lichtelijk begon te fluiten. Excelsior profiteerde niet van de zwakke fase van de thuisploeg en creëerde zelfs weinig kansen, waarna NEC zich herpakte. Met de steun van het publiek ging de formatie van trainer Peter Hyballa in de aanval, maar zonder succes. De brilstand bij rust was daarom geen verrassing.

De boodschap van de NEC-fans was al niet bijster duidelijk.
De boodschap van de NEC-fans was al niet bijster duidelijk.

Ook na de rust was het niveau niet bijster hoog in Nijmegen. NEC had het meeste balbezit, maar deed daar veel te weinig mee. Excelsior richtte zich vooral op de tegenaanval. Daar had de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag succes mee. Khalid Karami legde voor op Mike van Duinen, die tussen twee verdedigers in knap raak kopte in de rechterhoek: 0-1. Zo werd de nood voor NEC alleen maar hoger.

De thuisploeg probeerde het wel, maar kon simpelweg niet meer brengen. Typerend voor het moeizame seizoen van de Nijmegenaren. NEC staat na zeven nederlagen op rij zeventiende met 28 punten. De Nijmegenaren sluiten het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen AZ en een uitduel met SC Heerenveen.

Excelsior staat twaalfde met 34 punten en is zo goed als veilig. Over twee weken komt Feyenoord op bezoek in Kralingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.