NEC kan het Spurs niet moeilijk maken en verliest

Ook het tweede groepsduels in het UEFA Cup-toernooi is voor NEC geëindigd in een nederlaag. In De Goffert had Tottenham Hotspur genoeg aan een vroeg doelpunt. De Engelsen kwamen zelf nauwelijks in problemen en wonnen met 1-0.

NEC kan het Spurs niet moeilijk maken en verliest

NEC had het eerste groepsduel met 3-2 verloren van Dinamo Zagreb en moest voor eigen publiek op zoek naar de eerste punten. De ploeg van Mario Been kwam tegen Tottenham echter geen moment in de wedstrijd. The Spurs zetten vroeg druk en daarmee had NEC het erg moeilijk.

Na twintig minuten spelen werd NEC voor het eerst en voor het laatst gevaarlijk. Moestafa El Kabir, die zaterdag was gedebuteerd tegen NAC Breda (1-1), haalde hard uit, maar vond doelman Gomes op zijn weg. Het was de enige keer dat de voormalige PSV'er reddend op hoefde te treden.

NEC keek toen al tegen een 1-0 achterstand aan. De Nijmegenaren verdedigden bij tijd en wijle te passief en dat was ook bij het tegendoelpunt het geval. Gareth Bale kreeg vrije doorgang op de linkerflank, diens voorzet werd door Frazier Campbell op de lat getikt en Jamie O'Hara kopte in de rebound alsnog raak. Tottenham kreeg wel vaker veel ruimte om te combineren, maar de gasten verzuimden de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Ondanks het matige spel hield NEC daardoor kans op een positief resultaat.

Coach Mario Been probeerde de kansen te keren door met Rachid Bouaouzan en Joel Tshibamba twee extra aanvallers in te brengen, maar dat had niet het gewenste resultaat. NEC vond geen gaten in het overvolle centrum van The Spurs.

Met nul punten uit twee wedstrijden zal het voor NEC lastig worden zich te plaatsen voor de volgende ronde. De Nijmegenaren spelen nog een uitwedstrijd bij Spartak Moskou en krijgen nog bezoek van Udinese. Tottenham Hotspur staat er met zes punten uit drie duels een stuk beter voor.

Bekijk hier al onze video's