NEC kaapt Beukering weg voor neus RKC

NEC bleek RKC Waalwijk te snel af. Jhon van Beukering koos voor de Nijmeegse club en sloeg daarmee een transfer naar de Waalwijkse club af.

NEC kaapt Beukering weg voor neus RKC

Van Beukering tekende bij NEC omdat hij door de club uit Gelderland een contract voor drie seizoenen kreeg aangeboden. RKC wilde hem alleen tot het einde van het seizoen aan zich binden. De 23-jarige spits maakt het seizoen af bij De Graafschap en vertrekt in de zomer naar Nijmegen.

RKC had zich dinsdag bij De Graafschap gemeld voor Van Beukering. De Superboeren zouden Hans van de Haar en een geldbedrag voor de spits in ruil krijgen. Van Beukering heeft in Doetinchem nog een contract dat tot het einde van dit seizoen loopt.

NEC zal de vierde club worden voor de spits, die eerder ook uitkwam voor Vitesse en FC Zwolle. In totaal heeft hij 135 competitieduels en 51 doelpunten op zijn naam staan. Deze competitie maakte hij dertien goals voor De Graafschap.

NEC-trainer Mario Been reageerde blij op de komst van Van Beukering: ‘Jhon is een doelpuntenmaker en dat is iets waar we behoefte aan hebben. Daarnaast is het voor hem een mooie kans om te laten zien wat hij kan op Eredivisieniveau.'

Bekijk hier al onze video's