NEC jaagt met Kadioglu op eerste zege ooit bij Ajax

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Ajax, dat al bijna drie maanden ongeslagen is, ontvangt zondag NEC.

NEC jaagt met Kadioglu op eerste zege ooit bij Ajax
Speelronde: 13
Aftrap: zondag 20 november, 14.30 uur
Scheidsrechter: Bas Nijhuis

• Vlak voor de interlandperiode liep nummer twee Ajax ondanks het puntenverlies tegen AZ (2-2) een puntje in op het verliezende Feyenoord. NEC ving dit weekeinde aan op de dertiende plaats met twaalf punten uit net zoveel wedstrijden.

• De confrontatie tussen Ajax en NEC stond 39 keer eerder op het programma in de Eredivisie. De hoofdstedelingen verloren nog nooit. Tot 33 keer toe gingen alle punten naar Ajax en zes keer sleepte NEC een punt uit het vuur.

• Tijdens vier van de laatste vijf Eredivisie-duels met Ajax maakte NEC een eigen doelpunt. Het overkwam Rens van Eijden liefst drie keer en tijdens de ontmoeting in het seizoen 2013/14 was Jeffrey Leiwakabessy de ongelukkige.

• Sinds de desastreuze 4-1 nederlaag tegen FK Rostov in de play-offs van de Champions League is Ajax al vijftien officiële wedstrijden zonder nederlaag. In die reeks speelden de Amsterdammers slechts drie keer gelijk: op bezoek bij Celta de Vigo, Feyenoord en AZ.

In het seizoen 2013/14 maakte Jeffrey Leiwakabessy een eigen doelpunt tegen Ajax.
In het seizoen 2013/14 maakte Jeffrey Leiwakabessy een eigen doelpunt tegen Ajax.

• Ajax liet dit seizoen liefst zes punten liggen door tegentreffers in het laatste kwartier. Als wedstrijden slechts 75 minuten zouden duren, stond Ajax bovenaan. De marge op nummer twee Feyenoord bedraagt in dat uiterst fictieve klassement acht punten.

• Ondanks elf schoten op doel wacht Amin Younes, die ontbreekt in de wedstrijdselectie, nog altijd op zijn eerste Eredivisie-treffer dit seizoen. Geen enkele andere speler schoot zo vaak tussen de palen zonder te scoren.

• NEC noteerde tijdens de eerste twaalf speeldagen het laagste aantal schoten van alle Eredivisie-clubs, slechts 99. Ajax was met 239 inzetten juist de club met de meeste doelpogingen.

 Ferdi Kadioglu trof tijdens de laatste twee Eredivisie-duels doel namens NEC. De laatste speler van de Nijmegenaren die minimaal drie keer op rij trefzeker was, luistert naar de naam Christian Santos. De huidige aanvaller van Alavés zette afgelopen seizoen een 'scorende reeks' van vier wedstrijden neer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.