NEC in nood: 'Bij ADO, Utrecht en Roda is het ook spannend'

Reacties

NEC wacht zaterdag een cruciale wedstrijd om lijfsbehoud. Een nederlaag in Waalwijk zou het gat met concurrent RKC Waalwijk op tien speelrondes voor het einde van de competitie al op acht punten brengen.

NEC in nood: 'Bij ADO, Utrecht en Roda is het ook spannend'

'Het is overal belangrijk nu. Dacht je dat het bij ADO, FC Utrecht en Roda JC niet spannend is?', zegt technisch directeur Edo Ophof tegen Voetbal International. 'Het is ook geen normale competitie, normaal heb je altijd wel een club die onderaan bungelt. Bijna iedereen strijdt nog wel ergens voor, daarbij kun je tegenwoordig toch echt niets meer voorspellen.'

Terwijl alle schijnwerpers in De Goffert dadelijk richting de halve finale van de beker en een eventuele bekerfinale gaan, kijken de beleidsmakers bezorgd naar het competitieprogramma. 'De beker is een  leuk toetje, maar het lijkt me duidelijk dat de competitie voor ons zwaarder weegt', aldus Ophof.

Competitieslot
Na speelronde dertig wacht NEC een loodzwaar competitieslot. Eerst speelt de club in Alkmaar tegen bekerhouder AZ. Vervolgens komt de huidige nummer twee FC Twente op bezoek in De Goffert, waarna de Nijmegenaren de competitie eindigen in de Arena tegen regerend landkampioen Ajax.

Trainer Anton Janssen kan in die cruciale fase weer beschikken over Victor Pálsson, Alireza Jahanbakhsh, Ryan Koolwijk en Dennis Gentenaar. Het viertal miste dit seizoen de nodige wedstrijden vanwege uiteenlopende blessures, maar zijn volledig fit verklaard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.