NEC in Leeuwarden op jacht naar eerste uitoverwinning

● SC Cambuur is de minst productieve ploeg van de Eredivisie. De Leeuwarders maakten tot dusverre elf doelpunten in dertien duels.

NEC in Leeuwarden op jacht naar eerste uitoverwinning

● NEC is de ploeg die de meeste treffers moest incasseren. De Nijmegenaren kregen al 35 doelpunten tegen in de eerste dertien duels van het seizoen.

● Ondanks de zestiende plaats zijn er slechts vier clubs in de Eredivisie die minder dan de zeventien tegentreffers hebben dan SC Cambuur, te weten Ajax, PEC Zwolle, PSV en FC Twente.

● Twee keer eerder troffen de ploegen elkaar op Eredivisieniveau in Leeuwarden. Twee keer was er geen winnaar.

● De wedstrijden tussen SC Cambuur en NEC in Nijmegen leverden twee keer een 1-0 zege op voor NEC.

● NEC slaagde er dit seizoen nog niet in om een uitwedstrijd te winnen (G4, V2). SC Cambuur, RKC Waalwijk en FC Utrecht slaagden er na de eerste dertien speelronden van dit seizoen evenals NEC nog niet in te winnen op vreemde bodem.

● SC Cambuur-aanvaller Jody Lukoki is de enige speler in beide selecties die ooit scoorde tegen de opponent van zaterdag. Op 19 augustus 2012 opende Lukoki namens Ajax de score, uit tegen NEC. Het duel werd uiteindelijk door Ajax met een 1-6 zege afgesloten.

● Ramon Leeuwin is bij SC Cambuur de speler met de meeste Eredivisiewedstrijden (60). De selectie van NEC herbergt negen spelers die meer duels speelden op het hoogste Nederlandse niveau.

● NEC incasseerde in de laatste twaalf uitwedstrijden in de Eredivisie telkens minimaal één treffer. Alle Eredivisiewedstrijden meegenomen hebben de Nijmegenaren al 25 wedstrijden op rij niet de nul kunnen houden.

● SC Cambuur verloor zijn laatste twee wedstrijden en kwam daarin niet tot scoren.

● NEC won voor het laatst een uitduel op 22 februari (Willem II, 2-3).

● De Nijmegenaren incasseerden in hun laatste twaalf uitwedstrijden telkens minimaal een treffer. Thuiswedstrijden meegerekend moest NEC al 25 wedstrijden een tegengoal toestaan.

Samenstelling: Felix Aerts & Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's