NEC hoopt na Falkenburg ook Boymans vast te leggen

Erik Falkenburg speelt de rest van het seizoen voor NEC. De Nijmeegse club is nagenoeg rond met AZ over een huurperiode tot het einde van het seizoen, met daarin een optie tot koop.

NEC hoopt na Falkenburg ook Boymans vast te leggen

Falkenburg heeft in Alkmaar nog een contract tot medio 2014, maar liet al langere tijd weten open te staan voor een vertrek. De aanvallende middenvelder maakte in de zomer van 2010 de overstap van Sparta Rotterdam naar AZ. De 24-jarige Leidenaar kwam in tweeënhalf jaar tot 45 competitieduels, veelal als invaller. De voormalige jeugdinternational kreeg afgelopen week van de clubleiding te horen dat het mee wilde werken aan een voortijdig vertrek.

Dat geldt ook voor spits Ruud Boymans, waar NEC eveneens nadrukkelijke belangstelling voor heeft. Boymans kwam vorig seizoen over van VVV-Venlo, maar de 23-jarige Limburger kwam mede door blessureleed slechts tot elf competitiewedstrijden. NEC is op zoek naar aanvallende stootkracht en ziet in Falkenburg en Boymans de gewenste versterking om de productiviteit te verhogen.(Freek Jansen)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen