NEC hoopt in derby einde te maken aan beroerde 'thuisreeks'

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Met de Gelderse twist tussen NEC en Vitesse wordt de hectische 'voetbalzondag' geopend.

NEC hoopt in derby einde te maken aan beroerde 'thuisreeks'
Speelronde: 10
Aftrap: zondag 23 oktober, 12.30 uur
Scheidsrechter: Pol van Boekel

• NEC houdt voorlopig een gemiddelde van één punt per wedstrijd aan. Met de oogst van negen punten begonnen de Nijmegenaren op plaats twaalf aan speelronde tien. Vitesse heeft vijf punten meer en draait in de subtop mee.

• De Gelderse derby wordt in Eredivisie-verband voor de 28ste keer afgewerkt in Nijmegen. NEC boekte liefst zestien zeges en ging slechts negen keer onderuit. Twee keer hielden beide clubs een punt over aan de confrontatie.

• De laatste tijd is NEC matig op dreef voor eigen publiek. De ploeg van coach Peter Hyballa zette slechts één van de laatste zes competitieduels in Nijmegen in winst om. SC Heerenveen werd op 20 augustus met 2-1 verslagen.

• Op menig ranglijst stond NEC onderaan na negen wedstrijden. De Nijmegenaren droegen de rode lantaarn op het gebied van het aantal schoten (72), het aantal voorzetten waarbij standaardsituaties niet zijn meegeteld (67) en het aantal balcontacten in het zestienmetergebied van de tegenstander (111).

Lewis Baker is de vrije trappen-koning van de Eredivisie.
Lewis Baker is de vrije trappen-koning van de Eredivisie.

• Vitesse is dit seizoen heel slecht in het verdedigen van een voorsprong. De Arnhemmers verspeelden in totaal al zeven punten in wedstrijden waarin ze een voordelige marge koesterden. Alleen FC Utrecht deed het op dit gebied (acht verliespunten na een voorsprong) slechter na negen speelrondes.

• Lewis Baker was in de afgelopen vier Eredivisie-duels trefzeker voor Vitesse. In het verleden scoorden namens de Arnhemmers alleen Dejan Curovic en Wilfried Bony in vijf Eredivisie-wedstrijden op rij.

• Voor Navarone Foor is de derby extra bijzonder. De middenvelder verruilde afgelopen NEC voor Vitesse nadat hij in vijf seizoenen tot 142 competitiewedstrijden namens de Nijmegenaren kwam.

• In de Eredivisie-wedstrijden van NEC is dit seizoen nog geen enkele strafschop toegekend. Dat geldt voor slechts één andere club: Feyenoord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.