NEC gedeeld koploper na spectaculaire winst in Tilburg

NEC Nijmegen had een goede zondag door in een spraakmakend duel Willem II te verslaan. In Tilburg vielen liefst acht treffers, waarvan vijf voor de Nijmegenaren. Björn Vleminckx vond in de tweede helft drie keer het net.

Juha Pekka Hakola zette de thuisploeg al vroeg op voorsprong. De Fin passeerde keeper Gabor Babos met een slap rollertje. De goal bleek de aanzet voor een zeer vermakelijk duel. In de achttiende minuut stelde Leroy George zijn collega Lasse Schöne in staat doeltreffend af te ronden.

Willem II herpakte zich na de gelijkmaker en ontwikkelde een licht overwicht. Andreas Lasnik bood spits Frank Demouge de kans de Tilburgers te belonen voor het goede spel. De aanvaller kweet zich goed van zijn taak en knikte binnen.

In het tweede bedrijf was Vleminckx doorslaggevend. Tien minuten na rust benutte hij een strafschop en kort daarop rondde hij een rebound van dichtbij af, waardoor NEC weer op een overwinning leek af te stevenen. Bas Sibum gaf de productie met een fraaie volley zelfs een vervolg.

De vierde NEC-goal kwam hard aan bij de thuisploeg, maar betekende geenszins een vroegtijdige capitulatie. Lasnik schoot vanaf elf meter de aansluitingstreffer binnen. Toch werd de achterstand niet meer teniet gedaan. Vleminckx haalde in de allerlaatste minuut nog één keer doeltreffend uit (5-3), waardoor NEC de enige ploeg is die vooralsnog in het spoor van koploper PSV blijft.