NEC en Volendam tonen herstel, Eindhoven verrast

Reacties

Net als FC Volendam heeft NEC de kater van de beroerde herstart weggespoeld. Achilles '29 zorgde voor een verrassing tegen FC Eindhoven.

NEC en Volendam tonen herstel, Eindhoven verrast

RKC Waalwijk - NEC 0-2
NEC heeft zich gerevancheerd voor de valse start van de tweede seizoenshelft. De Nijmeegse formatie, die vorige week nog hard onderuit ging bij FC Eindhoven, pakte in Waalwijk de draad weer op. Na de openingstreffer van Christian Santos was een discutabele treffer van Sjoerd Ars kort voor rust de genadeklap voor RKC. De spits kreeg een doelpunt op zijn naam op advies van de grensrechter, terwijl het er alle schijn van had dat de bal niet over de lijn was geweest.

Achilles '29 - FC Eindhoven 1-1
FC Eindhoven liet na de flitsende start van 2015 een vervolg te geven. De nummer drie van de Jupiler League leed bij Achilles '29 opvallend puntenverlies. Een fout van Chiró N'Toko na ruim een uur leek het begin van het einde voor de Brabanders. Thijs Hendriks profiteerde dankbaar van het slippertje. FC Eindhoven kwam echter in de slotfase langszij door Tom Boere, maar een zege zat er niet meer in.

FC Den Bosch - FC Volendam 0-5
FC Volendam spoelde bij FC Den Bosch de teleurstelling van het 2-2 gelijkspel tegen tien man van FC Oss van vorige week weg. De ploeg van trainer Hans de Koning boekte een eclatante zege in De Vliert. Clubtopscorer Henk Veerman deed met drie goals van zich spreken, waarmee het seizoentotaal van de spits op vijftien doelpunten komt. Kevin Brands nam de andere twee treffers voor zijn rekening.   

Helmond Sport - FC Emmen 2-2
FC Emmen moest een pas op de plaats maken en had dat aan zichzelf te wijten. De Drentse nummer vijf in de Jupiler League was hard op weg naar een zege dankzij doelpunten van Leandro Resida en Cas Peters. Maar Helmond Sport zorgde in een tijdsbestek van vier minuten voor een verrassende ontwikkeling, door goals van Kevin Visser en Oumar Diouck in de 64ste en 68ste minuut. Ondanks de tweede gele kaart voor FC Emmen-aanvoerder Frank Olijve in de 72ste minuut bleef het daarbij voor de thuisploeg.

Overige uitslag:
FC Oss - Almere City FC 4-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.