NEC en Utrecht blijven met remise ongeslagen in 2011

NEC Nijmegen heeft zondag een puntje overgehouden aan het thuisduel met FC Utrecht: 1-1. De remise betekende alweer de elfde van het seizoen voor de Nijmegenaren, geen enkele andere ploeg in de Eredivisie speelde zo vaak gelijk.

NEC en Utrecht blijven met remise ongeslagen in 2011

Met de puntendeling behoudt NEC wel de ongeslagen status in 2011. De ploeg van trainer Wiljan Vloet, die inmiddels negen duels op rij ongeslagen is, verloor dit jaar nog niet. Ook Utrecht is in dit jaar nog niet geklopt en verloor de laatste zeven optredens niet. Bovendien is de remise al de vijfde op rij voor de Domstedelingen.

De thuisploeg kwam uiterst voortvarend uit de startblokken. Na acht minuten was John Goossens (foto) al trefzeker. Hij schoot knap raak in de korte hoek: 1-0.

Na het openingsdoelpunt ging Utrecht vol overgave op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er uiteindelijk pas een kwartier voor het einde van de officiële speeltijd. Mertens vond na een goede solo nog Jasper Cillessen op zijn pad, maar de NEC-goalie moest capituleren bij de rebound van Ricky van Wolfswinkel. Hij plaatste de bal koeltjes in de kruising.

Na de 1-1 van zondag bezetten de ploegen beide plaatsen in de middenmoot. Utrecht is achtste, NEC staat drie plekken lager. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's