NEC en PSV praten over samenwerking

Reacties

PSV en NEC zijn in gesprek over een samenwerking op het gebied van de jeugdopleiding. 'De gesprekken zijn in een vergevorderd stadium', zegt NEC-directeur Bart van Ingen, die begin maart met een delegatie van de Eindhovenaren rond de tafel gaat om de plannen verder te concretiseren.

NEC en PSV praten over samenwerking

De Nijmeegse club wil, uit praktische en financiële overwegingen, voor de laagste jeugdelftallen de hulp inschakelen van PSV. In ruil voor onder meer trainingsbegeleiding zal de koploper van de Eredivisie een eerste recht krijgen op talenten van NEC.

Mogelijk krijgt ook FC Oss een rol in de nieuwe krachtenbundeling omtrent de onderbouw. De Brabantse club uit de Jupiler League deelt nu nog het beloftenteam met NEC, maar in de samenwerking in die vorm zal na dit seizoen een einde komen. Van Ingen erkent dat het rendement laag is geweest.

NEC wil komende zomer verder met een eigen beloftenelftal en hoopt Jack de Gier daarvoor te strikken als trainer. De oud-spits maakt dit seizoen indruk op de leiding met zijn werk bij de A1. 'Jack ambieert een baan als hoofdtrainer', weet Van Ingen. 'Die kunnen wij hem op dit moment echter niet bieden. Maar  een rol bij Jong NEC zou voor alle partijen een mooie volgende stap kunnen zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.