NEC en AZ schieten weinig op met remise in Nijmegen

AZ verloor in Nijmegen twee kostbare punten in de strijd om directe plaatsing voor Europees voetbal. Op bezoek bij NEC kwamen de Alkmaarders niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

NEC had in de beginfase het initatief en kwam na dertien minuten op voorsprong. AZ-verdediger Nick Viergever werkte een voorzet van Kevin Conboy maar half weg, waarna Navarone Foor AZ-doelman Esteban van buiten het strafschopgebied onder vuur kon nemen. Centrumspits Género Zeefuik veranderde het schot met zijn hak van richting: 1-0.

AZ ging daarna op jacht naar de gelijkmaker, maar boekte pas in de tweede helft succes. De voor Jozy Altidore in het veld gekomen Ruud Boymans kopte op aangeven van Simon Poulsen de gelijkmaker achter Gábor Babos.

De remise in de Goffert brengt beide ploegen weinig goeds. AZ zag SC Heerenveen (4-3 winst op FC Twente) twee punten uitlopen en staat nu vijfde, met twee punten voorsprong op FC Twente. NEC blijft tiende met twee punten achterstand op nummer negen Roda JC Kerkrade, dat in Waalwijk met 5-2 van RKC verloor. Foto: VI Images