NEC dacht te stunten maar verliest in slot van Dinamo

NEC leek op weg naar een stunt op bezoek bij Dinamo Zagreb. Maar de Kroatische kampioen poetste in de slotfase een achterstand weg en versloeg de Nijmegenaren met 3-2.

Tim Janssen leek in de 78ste minuut NEC aan een zege te hebben geholpen. De aanvaller rondde beheerst af na voorbereidend werk van Lasse Schöne en Saidi Ntibazonkiza: 1-2. De voorsprong was onverwacht, aangezien Dinamo de betere kansen had gehad, maar de ploeg van coach Mario Been bood goed tegenstand en was bijna gelijkwaardig.

Maar zes minuten later had Dinamo de achterstand weggepoetst en omgebogen in een voorsprong. In de 81ste minuut knalde Bosko Balaban van afstand de bal fraai achter doelman Gábor Babos. En Ivica Vrdoljak scoorde in de 84ste minuut met een tegendraadse kopbal na een hoekschop: 3-2.

Daarmee eindigde het eerste duel van NEC in de groepsfase van het UEFA Cup-toernooi in een nederlaag. Een wedstrijd die de Nijmegenaren zeer moeizaam waren begonnen, want de thuisploeg heerste in de eerste twintig minuten. Al na drie minuten stond het 1-0. Mario Mandzukic haalde vanaf de rand van de zestien uit en klopte Babos met een schot in de rechterbovenhoek.

NEC had het moeilijk in de openingsfase, maar kreeg halverwege de eerste helft een meevaller. Na een voorzet van Peter Wisgerhof werkte Carlos de bal achter zijn eigen keeper Ivan Kelava. De eigen goal hielp NEC in de wedstrijd en gaandeweg het duel ging de ploeg van coach Mario Been beter meevoetballen.

Maar het was Dinamo dat de betere kansen kreeg en uiteindelijk de meeste doelpunten maakte in het boeiende duel, ondanks de 2-1 voorsprong van NEC.