NEC brengt VVV-Venlo tweede nederlaag op rij toe

VVV-Venlo heeft opnieuw een nederlaag geleden. Waar het vorige week met 3-1 van Roda JC Kerkrade verloor, ging de ploeg van trainer Ton Lokhoff zaterdag thuis met 2-0 onderuit tegen NEC.

De Nijmegenaren, die met de overwinning voor de vierde keer op rij ongeslagen blijven, kregen al vroeg in de wedstrijd een enorme mogelijkheid op de openingstreffer. VVV kwam echter goed weg omdat het schot van Ryan Koolwijk via doelman Dennis Gentenaar op de paal belandde.

Op slag van rust viel het eerste doelpunt in Stadion de Koel. Op aangeven van Koolwijk was het voor Leroy George een koud kunstje om de bal achter Gentenaar te schieten. In de tweede helft toonde VVV meer vechtlust. NEC had de zaakjes echter goed op orde en slaagde erin niks weg te geven.

Op basis van de tweede helft hadden de Limburgers recht op meer dan een nederlaag, maar moest het team alsnog een treffer incasseren. Twintig minuten voor tijd stelde Lasse Schøne de overwinning veilig met een droog schot. VVV staat door de nederlaag op de zestiende plaats. NEC doet goede zaken maar blijft desalniettemin steken in de middenmoot. Foto: VI Images