NEC breekt met adviesbureau Futuralis

Reacties

NEC en makelaarsbureau Futuralis gaan uit elkaar. De verhoudingen tussen beide partijen kwamen de afgelopen tijd op scherp te staan na het gedwongen vertrek van technisch manager Danny Hoekman.

NEC breekt met adviesbureau Futuralis

De club en Futuralis besloten dinsdagavond na een evaluatie uit elkaar te gaan. NEC wil met een technisch manager blijven werken en zag de afgelopen maanden minder profijt van de samenwerking met het externe bureau. De partijen lieten in een reactie aan VI weten pas morgen met een officieel statement te komen.

De breuk tussen NEC en het bureau uit Cuijk komt niet onverwacht. De Nijmeegse club legde de afgelopen twee jaar het technisch beleid in handen van Futuralis, maar met de komst van Hoekman kwam daar verandering in. De nieuwe constructie, met een technisch manager, bleek voor Futuralis niet te werken. Hoekman hield meerdere malen de komst van door Futuralis aangedragen spelers tegen.

De clubleiding beging met het aantrekken van Hoekman een grote fout, bleek achteraf. De Nijmegenaar kon moeilijk omgaan met de mensen binnen de club. Ook bij Futuralis stuitte Hoekman op irritaties, terwijl het bureau hem in de zomer als ideale kandidaat zag om het technisch beleid aan te sturen. Begin september stelde NEC Hoekman op non-actief. Sinds zijn vertrek neemt oud-speler Peter Wisgerhof, commissaris voor technische zaken, de honneurs waar. (Sander Janssen)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.