NEC boekt in de slotfase broodnodige overwinning

Reacties

NEC heeft geprofiteerd van een man-meer-situatie tegen AZ: 2-1. In De Goffert boekten de Nijmegenaren in de slotfase een broodnodige overwinning door een late treffer van Taiwo Awoniyi. Ook de concurrenten Roda JC Kerkrade en Sparta Rotterdam pakten echter drie punten.

NEC boekt in de slotfase broodnodige overwinning

NEC hoopte na het ontslag van trainer Peter Hyballa op een schokeffect onder het duo Ron de Groot en Patrick Pothuizen. De nummer zeventien van de Eredivisie gooide het meteen over een andere boeg. De opstelling werd omgegooid naar een 4-3-3 systeem. Onder de Duitse trainer werd meestal een 5-3-2 systeem gehanteerd. NEC verloor de afgelopen zeven duels in de Eredivisie. AZ greep afgelopen weekend naast de KNVB-beker door in De Kuip te verliezen van Vitesse (0-2).

Na een half uur kwam NEC op voorsprong door een doelpunt van Julian von Haacke. De middenvelder onderschepte de bal op het middenveld en kreeg hem vervolgens via een listig steekballetje terug van Ali Messaoud. De Duitser twijfelde niet en schoot de bal langs Tim Krul.

Uitgerekend Alireza Jahanbakhsh deed zijn oude ploeg vlak voor rust pijn. De Iranees kreeg de bal voor zijn voeten en hoefde de bal alleen nog het laatste zetje te geven. Het was alweer de derde treffer van Jahanbakhsh tegen zijn oude werkgever uit Nijmegen. Eerder dit seizoen maakte hij ook al een doelpunt tegen NEC. Even later loste verdediger Dario Dumic een afstandsschot op het doel van AZ, maar deze werd gepakt door Krul.

Na een uur spelen moest AZ verder met tien man. Terwijl Ridgeciano Haps en Messaoud duelleerden om de bal trapte de back van de Alkmaarders gefrustreerd na. Scheidsrechter Jochem Kamphuis twijfelde niet en gaf resoluut een rode kaart. John van den Brom reageerde direct door Levi Garcia te vervangen door Thomas Ouwejan.

NEC deed er in de slotfase alles aan om de broodnodige overwinning te pakken, maar het tempo lag vaak te laag. Dumic probeerde het nog eens van afstand en De Groot bracht enkele aanvallende wissels. In de slotfase hadden de wissels van de interim-trainer effect. Invaller Awoniyi kopte vlak voor tijd alsnog de beslissende 2-1 binnen.

De concurrenten van NEC om direct lijfsbehoud, Sparta en Roda JC, pakten ook drie punten. Sparta won van FC Twente (1-0), terwijl Roda zegevierde tegen Willem II (1-0). NEC gaat op de laatste speeldag op bezoek bij SC Heerenveen. De Nijmegenaren bezetten nog altijd plek zeventien met evenveel punten als nummer zestien Sparta. Roda JC staat op de veilige vijftiende plaats met twee punten meer dan NEC en Sparta.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.