NEC blijft op promotiekoers, malaise bij Roda JC

NEC heeft een nipte overwinning geboekt op Helmond Sport, terwijl Roda JC Kerkrade zichzelf een slechte dienst bewees in de Limburgse derby tegen MVV Maastricht.

NEC - Helmond Sport 3-1
NEC heeft de koppositie in de Jupiler League nog steeds stevig in handen. Een formidabele omhaal van Alireza Jahanbakhsh hielp de Nijmegenaren tegen Helmond Sport in de 52ste minuut op de juiste weg. De aanvaller uit Iran schoot op spectaculaire wijze een voorzet van Giovanni Gravenbeek met een omhaal in de verre hoek: 2-1.

Vlak daarvoor had Lars Hutten met een strafschop Helmond op 1-1 gezet, terwijl een kopbal van Christian Santos (foto) NEC voor rust een 1-0 voorsprong had bezorgd. Anthony Limbombe besliste vlak voor tijd het duel: 3-1. Dankzij de zege blijft NEC ruim op kop staan. De voorsprong op achtervolger FC Eindhoven bedraagt negen punten.

MVV Maastricht - Roda JC Kerkrade 3-1
Voor concurrent Roda JC liep de Limburgse derby tegen MVV Maastricht uit op een fiasco. Anco Jansen greep in Maastricht in de 24ste minuut een negatieve hoofdrol. Hij spuugde richting scheidsrechter Jeroen Sanders en werd vervolgens met rood van het veld gestuurd.

Ook zijn ploeggenoten maakten geen sterke indruk. Doelpunten van Stef Peeters, Bryan Smeets en Davy Brouwers maakten de snelle openingstreffer van Jansen ongedaan: 3-1. Voor Roda was het alweer de derde nederlaag op rij. De Limburgers zien de achterstand richting koploper NEC oplopen tot twaalf punten.