NEC bevestigt komst van voormalig Vitessenaar Darri

Reacties

NEC heeft zaterdagmiddag de komst van Brahim Darri bevestigd. De 23-jarige vleugelspits komt over van Heracles Almelo en tekent voor twee seizoenen in Nijmegen, met een optie voor nog een seizoen. VI maakte eerder al melding van de naderende transfer.

NEC bevestigt komst van voormalig Vitessenaar Darri

Darri werd midden juli nog uit de selectie gezet bij Heracles Almelo omdat hij teveel bezig zou zijn met een transfer. Het verzoeningsgesprek met de clubleiding leidde vervolgens niet tot een oplossing. De voormalig aanvaller van Vitesse, die tussen 2011 en 2013 tot vijf duels kwam voor de Arnhemse hoofdmacht, bleef buiten de selectie van Frank Wormuth, de nieuwe trainer.

NEC had behoefte aan een buitenspeler na het vertrek van Arnaut Groeneveld en hoopt dat met de komst van Darri op te lossen. Een van de titelfavorieten in de Keuken Kampioen Divisie versterkte zich eerder deze transferperiode wel al met Randy Wolters, maar hij is geblesseerd geraakt aan de binnenband van zijn rechterknie. De verwachting is dat Wolters tot de winterstop is uitgeschakeld.

Met Darri haalt NEC een speler in huis met de nodige Eredivisie-ervaring (95 duels, 6 goals). 'Brahim maakt met zijn komst een stapje terug, met de overtuiging om er vanuit hier weer twee vooruit te kunnen zetten', zegt directeur Remco Oversier. 'Het is tekenend voor de persoon Brahim dat hij deze gedurfde stap zet en een compliment voor ons als club dat hij NEC als de ideale club ziet om deze stappen te zetten.'

Darri kreeg door de gesprekken een goed gevoel bij de club. 'Ik maak de keuze voor NEC echt met mijn hart. NEC is een prachtige club met een fanatieke achterban en aanvallers als Groeneveld, Jahanbakhsh, Grot en Limbombe hebben vanuit hier prachtige stappen gemaakt, dus ook daar staat de club bekend om. De komende seizoenen ga ik er alles aan doen om het vertrouwen van iedereen hier dubbel en dwars terug te betalen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.