NEC bevestigt komst Feyenoord-duo en Ritzmaier

Reacties

Lucas Woudenberg en Joey Sleegers verlaten Feyenoord voor NEC Nijmegen. De 21-jarige verdediger komt op huurbasis over van Feyenoord, waar hij nog vastligt tot medio 2017. Sleegers ondertekende een driejarig contract bij de Nijmeegse promovendus, die zich ook verzekerde van de komst van PSV'er Marcel Ritzmaier.

NEC bevestigt komst Feyenoord-duo en Ritzmaier

Woudenberg (foto) debuteerde vorig seizoen in het eerste elftal van Feyenoord. Hij maakte in de uitwedstrijd tegen Standard Luik in de groepsfase van de Europa League voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht van de Rotterdammers. In de Eredivisie kwam hij tot twee optredens.

In het seizoen 2013-14 werd hij door Feyenoord al verhuurd aan Excelsior, dat toen uitkwam in de Jupiler League. 'Voor Lucas is het heel belangrijk dat hij dit jaar minuten gaat maken op het hoogste niveau', zegt technisch directeur Martin van Geel op de clubsite van Feyenoord.

'Bij Feyenoord had hij te maken met veel concurrentie op zijn positie, daarom gaat hij de uitdaging aan bij NEC. Lucas kan zich daar verder ontwikkelen, terwijl wij hem op de voet zullen volgen. We hebben er alle vertrouwen in dat Lucas dan in de zomer van 2016 met veel Eredivisie-ervaring terugkeert in De Kuip.'

Flinke slag
Ondanks een contract tot medio 2016 was er voor Sleegers geen toekomst bij Feyenoord. Half augustus kreeg hij te horen dat hij weg mocht uit Rotterdam. De aanvallende middenvelder speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor FC Eindhoven en maakte daar indruk. Hij kreeg voor zijn goede spel een Gouden Stier als grootste talent van de Jupiler League. In NEC vindt Sleegers nu een nieuwe club.

Naast de komst van Woudenberg en Sleegers verzekerde de promovendus - vorig seizoen overtuigend kampioen in de Jupiler League - zich dinsdag ook van de diensten van PSV'er Marcel Ritzmaier en doelman Benjamin Kirsten. De Oostenrijkse middenvelder komt op huurbasis over van de kampioen, die de deal maandag al aankondigde. Kirsten, die eerder al op proef was bij de ploeg van trainer Ernest Faber, zette zijn handtekening onder een verbintenis tot het einde van het seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.