NEC achterhaalt Roda aan kop Jupiler League, RKC zwalkt

In de Jupiler League heeft NEC zich weer naast Roda JC Kerkrade genesteld aan kop van de Jupiler League. RKC Waalwijk, net als NEC afgelopen seizoen gedegradeerd, blijft dolende.

NEC-FC Emmen 4-0
Anthony Limbombe (foto) was in het eerste half uur de grote smaakmaker namens de Nijmegenaren. Hij opende na 21 minuten de score door de bal in de korte hoek te schieten en profiteerde tien minuten later van een door doelman Marko Meerits niet voldoende verwerkte voorzet van Kevin Conboy. De Belg kon zo de 2-0 op het scorebord zetten.

Na de onderbreking kreeg NEC eerst een teleurstelling te verwerken. Topscorer Sjoerd Ars (zes goals) kreeg een directe rode kaart en zal door een schorsing waarschijnlijk het bezoek aan De Graafschap missen. Bij die club brak de spits door in het betaalde voetbal.

Zonder Ars, en dus met tien man, kon NEC wel de voorsprong uitbouwen. Alireza Jahanbakhsh maakte de 3-0 nog voordat er een uur verstreken was en Tom Daemen bepaalde met een benutte strafschop de eindstand op 4-0. Zo heeft NEC net als Roda JC na zeven duels achttien punten. Beide ploegen strijden dus ook om de eerste periodetitel.

RKC Waalwijk-FC Volendam 1-3
Door de overwinning tegen de kwakkelende Waalwijkers houdt Volendam de twee koplopers in zicht. Het verschil bedraagt twee punten. Al na zeventien minuten opende Guyon Philips de score met een afstandsschot. Na ruim een uur deelde Ludcinio Marengo de nekslag uit door doelman Arjan van Dijk te omspelen en binnen te tikken. Er volgde nog wel een tumultueuze slotfase, waarin beide ploegen nog een keer scoorden: Kenny Anderson voor RKC en Kevin Brands voor FC Volendam. RKC blijft zodoende op vier punten steken. Alleen Achilles '29 doet het minder, en dat ook nog eens alleen op basis van doelsaldo.