'Natuurlijk is Luuk strontchagrijnig'

Reacties

Aan het begin van dit seizoen had PSV twee doelstellingen: landskampioen worden én overwinteren in Europa. Amper tachtig dagen na de competitieouverture staan beide onder grote druk.

'Natuurlijk is Luuk strontchagrijnig'

In de VI van deze week wordt ingezoomd op de problemen van de Eindhovenaren. Zo ook het doelpuntenprobleem van Luuk de Jong.

'Natuurlijk is hij strontchagrijnig, maar dat is iedereen. Luuk heeft een slechte avond als hij niet scoort. Dat is spits-eigen.'

Aan het woord Siem de Jong, na het duel met Heracles Almelo. Niet voor het eerst ging het over de gemiste kansen van PSV en dan in het bijzonder om die van zijn broer Luuk. 'Het is niet dat hij slecht speelt. Hij wint alle kopduels voor het doel. Het is allemaal een beetje lullig. Ik zou het hem pas aanrekenen als hij vrije kopballen naast kopt. Dit noemen ze pech.'

Luuk de Jong staat symbool voor het grote aantal kansen dat PSV momenteel mist. Er is geen Eredivisie-ploeg die zoveel schoten nodig heeft om te scoren. De Jong, vorig jaar nog topscorer met 26 doelpunten, heeft na tien duels pas drie keer gescoord.

Wie naar de schotconversie (het percentage van de schoten dat resulteert in een doelpunt) van De Jong kijkt, moet constateren dat hij een behoorlijke dip heeft. OPTA berekende dat in de Eredivisie gemiddeld genomen elf procent van de schoten een doelpunt is. Een percentage dat voor aanvallers met zo'n dertien procent net wat hoger ligt. Luuk de Jong scoort op dit moment 6,4%. Een percentage wat hij nooit eerder heeft gehaald.

In de nieuwe VI en op VI Premium lees je het verhaal De Lichtstad onder Hoogspanning. Er wordt onder meer ingezoomd op de contractperikelen, de vorm van Andrés Guardado en het gevoerde transferbeleid.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.